شـبكة جنـين للـحوار

حياكم الله وبياكم واهلا وسهلا بكم في شبكتكم شبكة جنين للحوار ..

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

شـبكة جنـين للـحوار

حياكم الله وبياكم واهلا وسهلا بكم في شبكتكم شبكة جنين للحوار ..

شـبكة جنـين للـحوار

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
شـبكة جنـين للـحوار


    شهرك سازى يهودى در كمريند سبز

    مـحمد أبو عـرة
    مـحمد أبو عـرة
    1
    1


    ذكر
    عدد الرسائل : 1256
    العمر : 38
    الأقامة : في المنفى...
    العمل : Technological techniques
    تاريخ التسجيل : 27/04/2007

    شهرك سازى يهودى در كمريند سبز Empty شهرك سازى يهودى در كمريند سبز

    مُساهمة من طرف مـحمد أبو عـرة الجمعة سبتمبر 21, 2007 9:07 pm

    شهرك سازی يهودی در کمربند سبز




    مترجم: اعظم مهری


    توسعه شهرک های یهودی نشین و احداث مجتمع های شهرک نشینی تنها به كرانه باختری محدود نمی شود، بلكه به طور گسترده در مناطق کمربند سبز؛ به ویژه مناطق الجليل و النقب نیز ادامه دارد.
    مسئولان رژیم صهیونیستی به تازگی در چارچوب پروژه یهودی سازی یعنی افزایش خانواده های یهودی در "اسرائیل" طرح تبلیغاتی گسترده ای را به منظور تشویق خانواده های یهودی به سکونت در النقب آغاز کرده اند. به رغم این که تعدادی از شهرك های یهودی نشین بدون توجه به طرح بافت کلی "اسرائیل" موسوم به (تافا- 35) احداث شده است، ولی چندین نهاد دولتی صهیونیستی در ساخت این شهرک ها نقش عمده ای داشته اند. علاوه بر این نهادها "جنبش یهودی اور" که در راستای اجرای ماموریت های ملی در "اسرائیل" فعالیت می کند در ساخت این شهرک ها نیز دست داشت.
    جنبش "اور" موثرترین نهاد در زمینه برنامه ریزی و ساخت و ساز شهرک های یهودی نشین
    کار پی ریزی و ساخت شهرك یهودی نشین «گفعات بار» در تاریخ 20/8/2007 در النقب آغاز شد. "رونی بالمار" دبير كل جنبش اور در مراسم کلنگ زنی این شهرك گفت که اين جنبش با همکاری صندوق jnf ، 600 میلیون دلار آمریکا برای توسعه شهرک های یهودی نشین منطقه النقب اختصاص داده است که این اقدام فقط بخشی از فعاليت گسترده اين جنبش در چارچوب طرح توسعه شهرک های یهودی نشین در النقب و الجليل به شمار می رود.
    از سوی دیگر، روزنامه عبری زبان "هاآرتص" اخیرا طی گزارشی اعلام کرد که جنبش اور طی چند سال گذشته به يكی از موثرترين نهادها در زمینه برنامه ريزی و ساخت و ساز و توسعه شهرك های يهودی مبدل گشته است و اکنون این جنبش به تنهايی بر روند شهرك سازی در النقب و الجليل نظارت می کند. هر چند که فعاليت اين جنبش با هماهنگی و همسویی کامل نهادهای دولتی رژیم صهيونيستی صورت می گیرد، ولی این فعالیت با اقدامات مربوط به برنامه ریزی مورد نظر همخوانی ندارد و مقدمات ساخت و ساز شهرک های یهودی نشین بدون لحاظ کردن پاره ای از مسائل نظیر لزوم حراست از مناطق آزاد و زیستگاه ها صورت می گیرد.
    شايان ذكر است كه مسئولان رژیم صهيونيستی و نهادهای ذیربط که شامل ارگان های بزرگ صیهونیستی نظیر صندوق ملی يهوديان، آژانس يهود و اداره اراضی "اسرائیل" است طی چند سال گذشته حمله وحشيانه ای را علیه فلسطینیان ساکن روستاهای غیر رسمی النقب که تعداد آنها به 35 تا می رسد به راه انداخته است. به نحوی که این مسئولان و نهادها در ابتدا کوشیدند تا ساکنان این روستاها را نسبت به تخليه محل سکونتشان متقاعد سازند، سپس چندین خانه این روستاها را به بهانه های واهی نظیر غير قانونی بودن ساخت آنها به خاطر نبود نقشه ساخت با خاک یکسان کردند.
    بديهی است که هدف عمده سران تل آویو از این اقدام شوم این بود که فلسطینیان ساکن این روستاها را به منظور ساخت شهرک های صهیونیستی جديد از خانه و کاشانه شان بیرون رانند.
    چراغ سبز شارون برای ساخت شهرک های یهودی نشین
    به ادعای بنیانگذاران جنبش اور این جنبش هیچ رنگ و بوی سیاسی ندارد، اما بر اساس گزارش روزنامه عبری زبان "يديعوت آهارانوت"، جوانان پایه گذاری این جنبش فارغ التحصيلان يگان ويژه ارتش رژیم صهيونيستی هستند که کلاه قضات بر سر می گذارند. این کلاه ها در واقع نشانگر هویت و ماهیت سیاسی این افراد است و در واقع پیروان یک جریان مذهبی ملی رژیم صهیونیستی این نوع کلاه را بر سر می گذارد که همگان آن را یک جناح راست گرای رادیکال در عرصه سياسی "اسرائيل" می دانند که نماينده آن حزب مفدال است. این جریان بود که نسبت به پی ریزی جنبش تندروی شهرک سازی "گوش ايمونیم" مبادرت ورزید كه از زمان اشغال كرانه باختری و نوار غزه در راستای توسعه شهرک های یهودی نشین فعالیت می کند.
    بر پایه گزارش منتشره در روزنامه عبری زبان يديعوت "آهارانوت"، 7 سال قبل تعدادی بازرگان در منزل "مردخای زیسر" وزیر امور زیربنایی وقت "اسرائیل" در شهر بنی باراك جلسه ای را با "آریل شارون" نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی برگزار کردند. قبل از شروع جلسه زيسر شارون را به اتاقی برد كه 4 جوان مؤسس جنبش اور در آن حضور داشتند و این جوانان طی جلسه ای به شارون گفتند:« پس از اتمام خدمت سربازی به مدت 6 ماه در النقب و الخليل گشتيم و با افراد مختلفی آشنا شدیم و پس از بررسی اوضاع و شرايط به اين نتيجه رسيديم كه تنها راه حفظ موجودیت "اسرائیل" انتقال يهوديان به مناطق الجليل و النقب است.»
    این جوانان طرحشان را به شارون ارائه کردند و از او خواستند تا با آن موافقت کند. این جوانان خاطر نشان ساختند که قصد توسعه شهرک های یهودی نشین کرانه باختری و نوار غزه ندارند و فقط می خواهند در الجليل و النقب که 80 درصد ذخيره اراضی "اسراييل" را تشكيل می دهد، دست به این کار بزنند.
    از سوی دیگر، شارون از اين طرح به خوبی استقبال کرد. گفتنی است که شارون در ميان رهبران رژیم صهيونيستی به تلاش در جهت احداث و توسعه شهرك های صهيونيستی معروف است.
    احداث 7 شهرک یهودی طی 7 سال
    این جنبش پس از گذشت 7 سال از تاسيس خود در پايان دهه هفتاد توانست 7 شهرك یهودی نشین از جمله 5 شهرک در النقب و 2 شهرک به نام های "ميخال" و "متسبيه عيرون" در الجليل احداث کند. این شهرک ها با همکاری سران تل آویو احداث گردید.
    بنا به گزارشات منتشره در مطبوعات، "رونی بالمار" دبیر کل این جنبش به طور مداوم جلساتی را با سران "اسرائیل" برگزار می کند و گاهی هم در نشست های اعضای كابينه رژیم صهیونیستی شرکت می کند و از جمله حامیان مالی این جنبش می توان شارون نخست وزیر سابق، شیمون پرز رئیس رژیم صهیونیستی، اسحاق هرتسوگ و رون لاودر از بازرگانان نزدیک به بنيامين نتانیاهو رئیس حزب لیکود، ستیو فرتهايمر میلیونر صهیونیستی و رحبعام زيوی که در سال 2001 ترور شد، نام برد.
    اولين شهرك در سال 1999 بنام "سنسانا" توسط جنبش اور در دامنه های رشته کوه های شهر الخليل ساخته شد. پایه گذاران اين جنبش موفق شدند زوج های جوان ساکن شهرهای رومات گان، بیتح تكفا، رحوفوت و قدس را برای سکونت در اين شهرك متقاعد سازند و امروز شمار ساکنان آن از مرز از 250 نفر تجاوز کرده است که بیشترشان در كانكس ها به تعبیری دیگر در (خانه های پیش ساخته) سکونت دارند و اکنون ويلاهایی با ظرفیت 2200 نفر برای سکونت یهودیان در دست احداث است.
    فعالیت های جنبش اور مبین میزان پیوند این جنبش با اقدامات و فعالیت های مربوط به شهرک سازی در کرانه باختری است. در سال 2001 اين جنبش با كمك تعدادی از شهرک نشینان مذهبی کرانه باختری، شهرك "ميرحاف – عام" را در نزديكی کیبوتس "سديه بكر" و شهرك یهودی نشین "يروحام" در النقب احداث کرد. اين شهرك بيش از 130 نفر جمعیت دارد. این جنبش يك سال بعد شهرك ديگری به نام "بئير ميلكا" در النقب احداث کرد که بیش از 35 جوان سكولار در آن سکونت دارد.
    اين جنبش در سال 2004 شهرك صهیونیستی "جفاگوت" را با همكاری شهرک نشنیان صهیونیست ساكن كرانه باختری احداث کرد که تعداد ساکنان آن به بیش از صد نفر می رسد. علاوه بر آن این جنبش در همان سال شهرك "خروب" در منطقه شقيب السلام را ساخت که بیش از 70 یهودی سكولار و مذهبی در آن سکونت دارد و ظرفيت سکونت 110 را دارد.
    گفتنی است كه شيوه کاری جنبش اور به اين روال بود كه بعد از تصرف یک قطعه زمین آن را برای سکونت آماده می سازد؛ البته طرح تاما - 35 تاکید می کند که نيازی به احداث شهرك های جديد در "اسراييل" نیست، بلکه باید شهرک های موجود را توسعه داد.
    این جنبش از چندین سال قبل علاوه بر احداث شهرک های جدید در راستای ایجاد محله های یهودی جدید برای حمایت از شهرک های موجود تلاش می کند و به منظور تشویق صهیونیست ها به سکونت در شهرک های منطقه النقب امکانات رفاهی در اختیار آنان قرار می دهد. این جنبش با همكاری دولت "اسرائيل" مدارس و كودكستان هايی را احداث می کند و همواره از ایجاد فرصت های شغلی برای جوانان و صهیونیست های ساکن این شهرک ها خبر می دهد، حتی برای ايجاد فرصت شغلی، صاحبان شركت ها و كارخانه ها را تشویق می کند تا محل فعالیتشان را به النقب انتقال دهند.
    خسارت های وارده به محیط زیست
    احداث شهرك های جديد در کمربند سبز؛ به ويژه مجتمع شهرک نشینی "متسبيه عيرون" اعتراض و مخالفت سازمان حفاظت از محيط زيست را به دنبال داشت؛ به نحوی که مسئولان این سازمان دادخواستی را به دیوان عالی رژیم صهيونيستی ارائه دادند.
    در اين دادخواست آمده است که اقدام جنبش اور در عيرون مشابه اقدامش در احداث مجتمع های شهرک نشینی غير قانونی كرانه باختری است و اقدام دولت عبری در احداث این مجتمع ها یک اقدام غير قانونی به شمار می رود.
    در پی آن دیوان عالی به شدت از عملكرد دولت عبری به شدت انتقاد كرد و "مناحيم مازوز" مشاور قضايی دولت "اسراييل" حكم انتقال ساكنان شهرک عيرون به شهرک "حريش" واقع در کمربند سبز در منطقه مثلث شمالی را صادر کرد، اما اين حكم به بهانه عدم هماهنگی ميان وزارتخانه ها شکل اجرایی به خود نگرفت. اين مطلب مبین سهل انگاری مسئولان رژیم صهیونیستی است، همان اتفاقی که در تخليه مجتمع های مسكونی كرانه باختری رخ داد.
    تخلفات مسئولان رژیم صهیونیستی
    "اليعاز گولد برگ" بازرس سابق "اسراييل" قاضی باز نشسته دو سال پیش (2005) طی گزارشی به تشریح فعاليت های "جنبش اور" پرداخت و همکاری اين جنبش با وزارتخانه های صهيونيستی را به باد انتقاد گرفت و انتقادات گولد برگ از وزارت مسکن به ریاست "آوی ايتام" رهبر حزب «اتحاد ملی» راست گرای افراطی یک امر تصادفی نبود.
    وی گفت: وزير مسکن با جنبش اور توافق نامه ای را مبنی بر احداث شهرك های جديد در محدوده کمر بند سبز امضا کرد، ولی اين جنبش در ساخت مجتمع های مسكونی از هيچ نظر كارشناسانه ای استفاده نكرده است.
    این مقام صهیونیستی ضمن اشاره به تخلفات موسسان این جنبش گفت که با توجه به وابستگی مؤسسان جنبش اور به 4 شركت که هدف عمده آنها از اجرای پروژه های شهرک سازی كسب سود بود، لذا آنان مصالح و منافع "اسرائیل" را اصلا لحاظ نمی کردند.

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة نوفمبر 22, 2024 12:21 am